Η ελληνική γαστρονομία έκανε ακόμη μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο Μιλάνο, καθηλώνοντας τους Ιταλούς λάτρεις της γεύσης. Στο εστιατόριο "Tano Passami l' Olio", υπό την επίβλεψη του διάσημου σεφ Τάνο Σιμονάτο, παρουσιάστηκαν εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα όπως ελιές Καλαμών, φέτα, γραβιέρα, μαστίχα Χίου και κρόκος Κοζάνης, σε υψηλής ποιότητας γαστρονομικές δημιουργίες.
Η πρωτοβουλία ανήκε στο γραφείο οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων Μιλάνου, της ελληνικής πρεσβείας στην Ιταλία, διοργανώνοντας μια μοναδική βραδιά γευσιγνωσίας. Τα ελληνικά εδέσματα συνοδεύτηκαν από εκλεκτά ελληνικά κρασιά, ούζο και τσίπουρο, προσφέροντας μια πλούσια γαστρονομική εμπειρία.
Ο βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin Ιταλός σεφ, Τάνο Σιμονάτο, μοιράστηκε τα μυστικά της γαστρονομικής του τέχνης με τους παρευρισκόμενους, συνδυάζοντας ελληνικές πρώτες ύλες με εδέσματα της ιταλικής κουζίνας. Έτσι, οι επισκέπτες απόλαυσαν γνήσιες μεσογειακές γεύσεις και ανακάλυψαν την αυθεντικότητα της ελληνικής αγροτικής παραγωγής.
Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από σημαντικά ονόματα της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας στην Ιταλία, αναδεικνύοντας την αξία και την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων σε ένα διεθνές περιβάλλον.