Η Ιχθυοκαλλιέργεια αποτελεί στρατηγικό πυλώνα για την πρωτογενή παραγωγή και την επιχειρηματική εξωστρέφεια της Ελλάδας, όχι μόνο οικονομικά αλλά και διατροφικά. Με επιστημονική παρακολούθηση και συνεργασίες, η υδατοκαλλιέργεια λειτουργεί μέσα σε αυστηρό εθνικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο, προσφέροντας ποιοτικά ψάρια με πλήρη ιχνηλασιμότητα.
Η Δρ. Άλκηστις Παρπούρα επισημαίνει ότι η ιχθυοκαλλιέργεια είναι ένας εξελιγμένος κλάδος που συνδυάζει ποιότητα και βιώσιμη παραγωγή. Με εμπεριστατωμένες μελέτες και συνεχή επιστημονική παρακολούθηση, η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια εξασφαλίζει την ποιότητα και την αειφορία της παραγωγής της.
Η πολυτροφική υδατοκαλλιέργεια, που συνδυάζει διαφορετικά είδη και προσφέρει κύκλικες θρεπτικές ροές, αναδεικνύει ένα νέο οικολογικά υπεύθυνο παραγωγικό μοντέλο. Με ευρύτερη εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας, η ιχθυοκαλλιέργεια συμβάλλει στη βιοποικιλότητα και μειώνει το οικολογικό αποτύπωμα.
Η Δρ. Άλκηστις Παρπούρα εκφράζει την πεποίθησή της ότι με διάλογο, εμπιστοσύνη και επιστημονική προσέγγιση, η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια μπορεί να διασφαλίσει την υγιεινή διατροφή, τη σταθερή ανάπτυξη και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.